Kvalifikácia na MSR v šípkach 2010/2011

Liga družstiev


 

Pavidlá Slovenskej Extraligy pre sezonu 2010 / 2011

 

 

 1.DC BR juniors 5  1.DC Brezno  13  1.DC BR juniors 4  1.DC Brezno  15
 MDC V.Krtíš  11  Royal Club KA  3  Royal Club KA  12  MDC V.Krtíš  1
         

 

 

 1.DC BR juniors 1  1.DC Brezno  9  1.DC BR juniors    1.DC Brezno  13
 Bukovinka ZV A  15  Bukovinka ZV B  7 Bukovinka ZV B    Bukovinka ZV A  3
 
 
 
 

 

 

  Royal Club KA 7  MDC V.Krtíš  2 MDC V.Krtíš 13 Royal Club KA  1
 1.DC BR juniors  9  1.DC Brezno  14 1.DC BR juniors  3  1.DC Brezno  15
       

 

Rozpis ligy družstiev a súpisky jednotlivých družstiev nájdete TU

 

1. región            - Bratislavský kraj                  ( Petr Petr a Martin Horečný )

                        - Tranvský a Nitriansky kraj 

2. región            - Žilinský kraj                             ( Peter Hrdlička )

3. región            - Trenčiansky kraj                  ( Marián Kvasnička )

4. región            - Bansko-Bystriský kraj            ( Peter Pocklan)

5. región            - Prešovský a Košický kraj            ( Karol Kirchner )

 

-         V každom z týchto regiónov budú prebiehať dlhodobé súťaže – regionálne ligy.  Tieto regionálne ligy budú zároveň kvalifikáciou na MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA – (jeden turnaj )

-         Je v kompetencii každého regionálneho zástupcu , či bude regionálna liga prebiehať v jednej , alebo viacerých skupinách. Minimálny počet družstiev v jednej skupine ( regióne ) je 4. Ak sa v regióne prihlási menej ako 4 družstvá, tieto budú potom hrať regionálnu ligu susediaceho regiónu. Model súťaže ostane v kompetencii regiónov , ale  samotného zápasu bude jednotný !!!

 

POSTUPOVÝ KĽÚČ

-          - Ak bude skupina 4  členná. Priamy postup na M SR si vybojuje víťaz. Ak bude skupina 5 – 6 členná , priamy postup z tejto skupiny budú mať prví dvaja. Ak bude skupina 7 - 8 členná postupujú traja, 9 -  10 členná postupujúci  sú 4 a  11 aviacčlenná , tak postup na majstrovstvá Slovenska majú zabezpečení prví piati. .

V Bansko-Bystrickom kraji postupuje 5 družstiev !!!

 

-         MAJSTER SLOVENSKA uplynulej sezóny má automatický postup na M SR a ak v základnej skupine obsadí postupové miesto, tak jeho pozíciu prevezme ďalšie družstvo v poradí

-         Majstrovstvá Slovenska budú prebiehať na jednom turnaji. Model majstrovstiev je bez zmeny

 

 

 

HRACÍ PLÁN ZÁPASU

-          : Model zápasu jednotlivých družstiev v regiónoch je v plnej kompetencii regionálneho zástupcu. Model zápasu na majstrovstvách Slovenska bude vychádzať z modelu minulej sezóny, teda 16 dvojhier z toho 4 v Crickete ( na každého hráča jeden cricket). Aby sa predišlo remízam, doplníme ho o 17 zápas štvorhry.( 17 . zápas iba v prípade že je stav 8:8 !!!) Štvorhra sa bude hrať podľa vzoru ligy európskych súťaží.  Hrá sa 501 DO TEAM na dvoch strojoch. Keď je to trošku odlišná hra, ako sme zvyknutí, pokúsim sa to ilustračne vysvetliť na príklade :

Domáci postaví dvojicu zloženú z hráčov na súpiske pod číslom  z D1, D2 a druhú dvojicu z hráčov D3,D4 

To isté urobí aj súper a vytvorí dvojice H1,H2 a H3,H4.

Proti sebe sa na jeden leg postavia napríklad dovjice D1, D2 proti H1,H2. Hrajú hru 501 DO TEAM na jednom stroji na jeden leg.

Súčasne na druhom stroji proti sebe nastúpia dvojice D3,D4, proti H3, H4 a hrajú tú istú hru  na jeden leg.

V prípade, že jedno družstvo vyhrá oba legy tak získava tento bod za štvorhru. Ak nastane situácia, že súperi vyhrajú po jednom legu, na rozhodujúci tretí leg proti  sebe nastúpia dvojice, ktoré svoje legy vyhrali. To je asi celé.

V KO majstrovstiev fáze sa bude hrať zápas iba do dosiahnutia 9 bodu !!!

Majstrovstvá SR sa hrajú na neutrálnej pôde a preto domáce družstvo na zápise sa určí hodením mince !!!

 

HRACIE MIESTA :

-         V rámci regiónu by to mali byť automaty, ktorých princíp hry ( predovšetkým CRICKET ) je na všetkých miestach zhodný .

 

SPôSOB PRIHLÁSENIA A ŠTARTOVNÉ :

-         Každé družstvo, ktoré má záujem hrať zaplatí štartovné do súťaže 20 EUR za družstvo a 7 EUR  za každého hráča na súpiske. Maximálny počet hráčov na súpiske jedného družstva je 8. Minimálny je 4. Posledný možný termín podania prihlášky je 18.9.2010, teda termín prvého MASTRA !!! Do tohto dátumu musí byť aj zaplatené štartovné a poplatky za hráčov. Zároveň chcem upozorniť, že kto bude figurovať na súpiske družstva a bude za neho zaplatená čiastka 7 EUR, zároveň dostane aj registračný preukaz !!! Takže mu tento preukaz bude platiť aj na turnaje jednotlivcov.

-         Oficiálny termín začatia regionálnych líg – kvalifikácií je stanovený na 1.10.2010. Nie je to však podmienkou a regionálni zástupcovia majú právo tento termín prispôsobiť podľa situácie v regióne.

-         Ukončenie kvalifikácií je stanovené maximálne do 30.4.2011. Do tohto dátumu musia byť jasní postupujúci.

 

PRESTUPY :

-

        

prestup hráč z družstva do družstva je možný iba po písomnom súhlase oboch kapitánov a to najneskôr do

31.12.2010

. Po tomto termíne nie je možné meniť súpisku družstva !!! Znamená to, že po 31.12.2010 sú súpisky družstiev až do konca sezóny uzavreté !!! Za prestup hráča je potrebné opäť zaplatiť poplatok

 

7 EUR

. Ak prestup jeden z kapitánov neschváli a hráč podá v ďalšom období žiadosť (ďalšiu sezónu) o prestup do toho istého družstva, na druhý pokus už nepotrebuje súhlas svojho kapitána.